Храм свт.Феодосія ЧернігівськогоХрам свт.Феодосія Чернігівського
тел. 066-996-2243
 
День за днем
Про важливе
Бібліотека
Недільна школа
Милосердя
Сервіси сайту
Главная >> Статьи >> Рождество Христово >> Різдвяне Послання Блаженнішого Митрополита Володимира

Різдвяне Послання Блаженнішого Митрополита Володимира

Різдвяне послання
Читайте также:
Різдвяне послання

Митрополита Київського і всієї України Володимира
архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім
вірним чадам Української Православної Церкви
«Віфлеєме, готуйся! Нехай  влаштовуються ясла! Печера,
приймай: бо Істина прийшла... і Бог від Діви явився... щоби  спасти рід наш».
(Тропар 1-го часу в навечір’я Різдва Христового)

Нині торжествує Свята Українська Православна Церква, зустрічаючи Різдво Христове, прославляючи і величаючи Богонемовля Христа, і з радістю бачить у цій священній події премудрість, любов і благовоління Отця Небесного до роду людського.

Святий апостол і євангеліст Іоанн Богослов благовіствує, що любов Божа до нас відкрилась у тому, що Бог послав у світ Єдинородного Сина Свого, щоб ми жили через Нього (1 Ін. 4: 9).

Господь, побачивши, що люди гинуть у гріхах, і бажаючи спасти їх, прихиляє Небеса і сходить на землю, воплотившись від Духа Святого і Марії Діви — Божественної, Чистої, Сам приймає єство людське, оновлює його і повертає людям утрачене богосинівство і спілкування з Богом.

У Різдвяну ніч Ангел Господній сповістив усьому світові велику радість навіки: нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь (Лк. 2: 11). Він — Неприступне Світло від Світла і Отче Сяйво, — прийнявши на Себе людську природу, став доступним для людей з плоті і крові й почав їх приводити «до світла живоносного... від воріт безсонячних» (4-та пісня канону на утрені Різдва Христового). Благодатне єднання з Христом відновлює богоподібність людей, які відпали від Божественного життя, і через це єднання людського єства з благодаттю зміцнює їхню моральну силу. Тому «святкують Ангели всі на небесах, і радіють люди нині, звеселяється ж усе створіння заради народженого у Віфлеємі Спаса Господа...» (з літійної стихири свята).
Свято Різдва — священний, божественний день! Щоб гідно зустріти і провести його, ми повинні сповнитися благоговіння перед Богонемовлям Іісусом. Святкуючи Різдво Христове, молитимемося, щоб Дух Божественної любові торкнувся нашого серця і відродив його до благодатного життя. Нехай у наших серцях знайдуться ясла, готові прийняти Богонемовля Христа, і дорогоцінні дари, які ми готові принести Йому. Дари ж Різдва — це мир і благовоління, це бажання добра всім і кожному, це жертовне служіння ближньому і любов, що охоплює все людство.

Будемо ж прагнути, щоб усім нам гідно, у правді та істині, принести дари Різдва Христового. Тоді знову здійсниться це невимовне чудо — Христос прийде до нас, і Дух Божий оселеться в кожному з нас, і ангельська пісня завжди звучатиме в наших серцях, сповнюючи їх нескінченної радості.

Подякуємо ж нині Господеві за всі Його благодіяння, даровані нашій Святій Церкві і кожному з нас у минулому році, й будемо просити Його милості до Української Церкви, держави й народу України у році наступному.

Возлюблені у Господі архіпастирі, пастирі, брати й сестри! На жаль, за станом здоров’я не можу фізично бути у цей святковий день серед вас, але молитовно, серцем, я з вами, і Христос посеред нас. Дякую вам у ці дні відвідання Господнього за щирість молитов і добрі слова підтримки. Вони надихають мене і додають сил перенести послане Господом випробування. Закликаю вас у цей непростий час особливо берегти заповідану Спасителем церковну єдність і возгрівати у серцях любов до Бога і ближнього!

Сердечно вітаючи всіх з Різдвом Христовим і Новоліттям, прикликаю на вас Боже благословення, бажаю вам, щоб Бог миру освятив вас у всій повноті, і ваш дух, і душа, і тіло у всій цілості нехай збережеться непорочно на пришестя Господа нашого Іісуса Христа! (1 Фес. 5: 23).
Христос рождається — славімо Його!

Різдво Христове 2011/2012 р.
м. Київ

 

Источник








Святителю отче наш, Феодосіє, моли Бога за нас!
 Різдвяне Послання Блаженнішого Митрополита Володимира | Храм святителя Феодосія Чернігівського
© 2009-2023 Храм свт.Феодосія Чернігівського
(03179 Київ, вул. Чорнобильська, 2. тел. +38 066-996-2243)

За благословінням Блаженішого Володимира, Митрополита Київського і Всієї України.

Головний редактор - протоієрей Олександр Білокур , Головний редактор - Олена Блайвас, Технічний редактор - Олександр Перехрестенко


Відвідувачей на сайті: 170